Dušo padėklai: viskas, ką apie juos reikia žinoti

Dušo padėklas yra svarbi dušo kabinos dalis, atliekanti keletą svarbių funkcijų:

1. Vandens surinkimas ir nuleidimas. Dušo padėklas surenka vandenį iš dušo galvutės ir nukreipia jį į kanalizaciją. Tai padeda išlaikyti vonios kambarį sausą ir apsaugo nuo vandens patekimo ant grindų ir sienų.

2. Šilumos izoliacija. Dušo padėklai dažnai gaminami iš medžiagų, turinčių gerą šilumos izoliaciją, pavyzdžiui, akrilo ar akmens masės. Tai padeda išlaikyti vandenį šiltą maudynių metu ir sumažina šilumos nuostolius per grindis.

Tačiau tai – dar ne viskas, ką turėtumėte apie jį žinoti.

Iš ko gaminami dušo padėklai?

1. Akrilas yra populiariausias pasirinkimas dėl savo lengvumo, patvarumo ir lengvos priežiūros. Akrilo padėklai yra įvairių spalvų, formų ir dydžių, todėl galite lengvai rasti tokį, kuris atitiktų jūsų vonios kambario dizainą. Jie taip pat pasižymi gera šilumos izoliacija, todėl vanduo dušo metu išlieka šiltas.

2. Akmens masės padėklai gaminami iš mišinio, kuriame yra dervos, mineralų ir pigmentų. Jie yra labai patvarūs ir atsparūs įbrėžimams, taip pat pasižymi aukšta estetika. Akmens masės padėklai gali suteikti jūsų vonios kambariui prabangos ir rafinuotumo.

3. Plieno padėklai yra patvarūs ir nebrangūs. Jie yra atsparūs įbrėžimams ir rūdims, tačiau gali būti slidūs, kai yra šlapi. Plieno padėklai paprastai yra emaliuoti, kad būtų suteikta spalva ir apsauga nuo korozijos.

4. Keraminiai padėklai yra pagaminti iš molio, kuris išdeginamas aukštoje temperatūroje. Jie yra patvarūs, atsparūs įbrėžimams ir lengvai valomi. Keraminiai padėklai gali būti įvairių spalvų, raštų ir dizainų, todėl galite lengvai rasti tokį, kuris atitiktų jūsų vonios kambario stilių.

5. Emaliuoti ketaus: Emaliuoti ketaus padėklai yra sunkūs ir patvarūs. Jie yra atsparūs įbrėžimams ir rūdims, tačiau gali būti slidūs, kai yra šlapi. Emaliuotas ketaus padėklai paprastai būna baltos spalvos, tačiau galima rasti ir kitų spalvų.

Kaip tinkamai prižiūrėti dušo padėklus?

Dušo padėklų valymo būdas priklauso nuo medžiagos, iš kurios jie pagaminti. Štai keletas bendrų patarimų:

1.Reguliariai valykite: Geriausias būdas išlaikyti dušo padėklą švarų yra reguliariai jį valyti. Po kiekvieno dušo nuplaukite padėklą šiltu vandeniu ir muilu.

2. Naudokite minkštą kempinę ar šluostę: Nenaudokite šiurkščių kempinių ar šluosčių, nes jie gali įbrėžti paviršių.

3. Venkite stiprių valiklių: Venkite naudoti stiprių valiklių, tokių kaip baliklis ar amoniakas, nes jie gali sugadinti paviršių.

4. Nuvalykite actą: Jei ant padėklo susidarė muilo putos ar kalkių nuosėdos, galite jas pašalinti nuvalydami actu. Sumaišykite lygias dalis acto ir vandens ir supilkite į purkštuvą. Purkškite ant dėmių ir leiskite veikti kelias minutes, tada nuplaukite šiltu vandeniu.

Gražina

Gražina paskelbė 702 publikacijas

Įrašų navigacija


Parašykite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas. Privalomi laukeliai pažymėti simboliu *

Jūs galite naudoti šiuos HTML tag'us:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>